Island0150.png

Ons Doel

Het idee achter IDDSIdex ontstond in de zomer van 2020. Een groepje bevriende, enthousiaste en jonge professionals bedachten het idee om een specifieke en gebruiksvriendelijke database te ontwikkelen voor levensmiddelen (producten) die te koop zijn in de supermarkt en het bijbehorende IDDSI level. 

 

Met behulp van deze database kunnen (zorg)professionals (o.a. logopedisten, diëtisten, etc.), voedingsassistenten, koks, mantelzorgers en mensen met slikproblemen zelf controleren welk IDDSI level een bepaald product heeft. Daarnaast kunnen zij informatie vinden over de IDDSI, de levels en de testmethoden.

Wij geloven in samenwerking en kennis delen. Daarom hebben wij ervoor gekozen dat onze gebruikers de database ook kunnen aanvullen. Producten kunnen toegevoegd worden via de 'indienen' knop. Omdat wij streven naar een database met correcte informatie, kan het even duren voordat uw ingediende product zichtbaar is. Alle indieningen worden gecontroleerd en eventueel opnieuw getest voordat zij worden toegelaten tot de database. We testen producten ook altijd op temperatuur omdat dit invloed kan hebben op de dikte. Wij hebben gekozen voor drie temperaturen: 8 °C (koelkasttemperatuur), 20 °C (kamertemperatuur) en 35 °C (lauwwarm). 

Met het ontwikkelen van IDDSIdex willen wij bijdragen aan het vergemakkelijken van de implementatie van de IDDSI binnen Nederland. Dit zodat iedereen in Nederland dezelfde taal gaat spreken over consistenties van dranken en voeding. Met als gevolg dat de veiligheid van eten en drinken rondom mensen met slikproblemen wordt vergroot. 

Foutje in de database ontdekt? Verbetersuggestie? Mis je een product die je wel graag opgenomen wilt hebben in de database maar heb je het zelf nog niet getest? Of ben je juist heel blij met de database? We horen het graag via de 'contact' knop!

Let op: IDDSIdex is geen officieel onderdeel van de IDDSI. 

Klik hier om naar de officiële IDDSI website te gaan.

Marise Neijman - Zorginhoudelijk expert voor de IDDSI database

Marise Neijman

Logopedist

Iskander Krayenbosch - Creative director achter de IDDSI database

Iskander Krayenbosch

Creative director

Alex Van der Sluis - Applicatiebeheerder achter de IDDSI database

Alex van der Sluis

Applicatiebeheerder

Frans Garssen - Arts achter de IDDSI database

Frans Garssen

Arts