top of page
Island0150.png

Ons Doel

IDDSIdex is een gebruiksvriendelijke website met begrijpbare informatie over het internationale IDDSI Framework, de IDDSI testmethoden en de consistenties (diktes en textuur) van voeding en dranken. Daarnaast heeft de website een database waarin alledaagse levensmiddelen (te koop in de supermarkt) en medische voeding met het bijbehorende IDDSI level opgezocht kunnen worden. De website is geschikt voor mensen met slikproblemen, mantelzorgers, voedingsassistenten, verpleegkundigen, diëtisten, logopedisten, en andere betrokkenen. 

 

Het grote doel van IDDSIdex is het bijdragen aan een succesvolle implementatie van de IDDSI binnen Nederland. Door regelmatig producten te testen, te classificeren en toe te toevoegen aan de database, zorgen we voor transparante informatie voor ieder die dat nodig heeft. We hopen dat IDDSIdex een houvast is voor mensen met slikproblemen en hun naasten. Daarnaast hopen we dat IDDSIdex het voor hen makkelijker maakt om te beslissen welk producten binnen de persoonlijke adviezen van de logopedist vallen. 

 

Daarnaast geloven wij in kennis delen en samenwerken. Zo kan iedere gebruiker ook aanvullingen voor de database met ons delen via de indienen knop. Wij streven naar een database met correcte informatie. Daarom kan het even duren voordat uw ingediende product zichtbaar is. Alle indieningen worden gecontroleerd en eventueel opnieuw getest voordat zij worden toegevoegd. We testen producten ook altijd op temperatuur omdat dit invloed kan hebben op de dikte en de textuur. Wij werken met drie temperaturen: 

  • 08 °C (koelkasttemperatuur)

  • 20 °C (kamertemperatuur) 

  • 35 °C (lauwwarm)

Marise Neijman - Zorginhoudelijk expert voor de IDDSI database

Marise Neijman

MSc. | Logopedist 

Iskander Krayenbosch - Creative director achter de IDDSI database

Iskander Krayenbosch

Creative director

Alex Van der Sluis - Applicatiebeheerder achter de IDDSI database

Alex van der Sluis

Applicatiebeheerder

Frans Garssen - Arts achter de IDDSI database

Frans Garssen

Arts

bottom of page